Dan polja PSSS

Pšenica pred žetvu

Četiri semenske kuće

NS Seme, KG, Syngenta i LG

22 ozime sorte strnih žita

O Danu polja

Početak tradicionalne manifestacije Dan polja ozimih strnih žita je 17.06.2015. godine sa početkom u 11.00 časova.

Jedan od najboljih i najreprezentativnijih primera za dobijanje korisnih informacija u oblasti poljoprivredne proizvodnje jeste postavljanje ogleda i saradnja naučnih institucija, PSSS i poljoprivrednih proizvođača.

O DEMOOGLEDU

KREATIVNOST

ZAJEDNIČKI USPEH

Uloga PSSS Leskovac je da edukuje poljoprivredne poroizvođače.

Pojedinosti o predsetvenoj pripremi zemljišta.

Nakon završene berbe kukuruza obavljeno je osnovno djubrenje sa 250 kg/ha NPK 16:16:16 i oranje. Predsetvena priprema zemljišta je obavljena tanjiračom i drljacom. Setva je obavljena u kvalitetno pripremljen setveni sloj.

EDUKACIJA JE ZAKON

Po obavljenoj setvi obavljeno je drljanje parcele kako bi se obazbedilo ujednačenije nicanje useva. Savetodavci zaduženi za realizaciju ogleda: Stanković Boban, dipl. ing. polj; Ristić Igor, dipl. ing. polj; Jelena Stojiljković, mast. ing. polj.

Onaj ko voli praksu bez teorije je poput moreplovca koji se ukrca na brod bez kormila i kompasa, te nikad ne zna na koju obalu će pristati.

Leonardo da Vinči

Pozivnica i Agenda

Poziv za sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji žele da prisustvuju Danu Polja ozimih strnih žita mogu da dođu na oglednoj parceli koja se nalazi pored Poljoprivredne škole u Leskovcu na starom auto putu za Niš, 17.06.2015. godine sa početkom u 12.00. časova, kada počinje tradicionalna manifestacija.

Promocija i mediji

Danima polja će prisustvovati poljoprivredni proizvođači, predstavnici semenskih i hemijskih kuća, obrazovane ustanove, kao i veliki broj predstavnika lokalnih i regionalnih radio, TV stanica i štampanih medija.

Ako Vam je potrebna bilo kakva informacija možete nam se obratiti lično ili preko emaila ili preko telefona. Uvek na usluzi poljoprivrednim proizvođačima.

PSSS Leskovac, Jug Bogdanova 8a