Vesti

Подробнее на сайте: Go to top of pagehttps://news101.ruhttps://maincredit.ru https://topallnews.ru https://flarenews.ruhttps://newsexplore.ruhttps://priornews.ruhttps://prime-pc.ruhttps://automobyle.ruhttps://pc-room.ru https://ultimnews.ruhttps://hotsnews.ruhttps://newshead.ruGo to top of pagehttps://leadingnews.ru https://holdnews.ruhttps://estascredit.ru

Održana radionica - IPARD PSSS Leskovac

U saradnji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i PSSS Leskovac, u petak 12.01.2018, sa početkom u 11.00 sati održana je informativna radionica na temu: „Implementacija IPARD mere M1: Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava“.

Radionica je održana u velikoj sali PSSS Leskovac koja je organizovana za registrovana poljoprivredna domaćinstva, udruženja poljoprivrednih proizvođača i poljoprivrednih zadruga u cilju pružanja pomoći potencijalnim korisnicima IPARD II podrške koji su bili upoznati sa pravilima i uslovima za sprovođenje IPARD mere M1: Investicije u fizičku imovinu povoljnijeg gazdinstava, zatim, sa opštim i specifičnim kriterijumima koje budući korisnici trebaju ispunitii, dokumentaciju koju treba pripremiti, kao i procesom od odvobravanja projekta do isplate podsticaja. Radionici je prisustvovalo preko 80 učesnika koji su pokazali veliko interesovanje postavljajući brojna pitanja tokom diskusije.

Promocija LEADER pristupa kao modela ruralnog razvoja održana u Leskovcu

U Leskovcu je danas održana promocija LEADER pristupa ruralnog razvoja gde je predstavljen budući pravilnik. Upoznavanje sa novim merama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je predstavio državni sekretar zadužen za rurarlni razvoj Zoran Janjatović. Ministarstvo će sledeće godine najverovatnije u drugoj polovini krenuti sa konkursima po LEADER pristupu, u toku je završetak pravilnika tako da MPŠV sada vrši promociju LEADER pristupa ruralnog razvoja Republike Srbije. Sam Pravilnik je predstavila Ljiljana Simić, samostalni savetnik za programiranje mera ruralnog razvoja u MPŠV. 

Na promociji su učestvovali i predstavnci iz Republike Hrvatske, Marina Koprivnjak iz Htvatske mreže za ruralni razvoj i Matija Zamljačanec iz LAG-a IZVOR, koji su preneli iskustva i postupke kako se formiraju lokalni LAG-ovi. 

Na promociji su prisustvovali predstavnici PSSS Leskovac, odeljenja za privredu i poljoprivredu grada Leskovca, predstavnici lokalnih samouprava Medveđe, Vranja, Brusa i Prokuplja.

Additional information