Vesti

Подробнее на сайте: Go to top of pagehttps://news101.ruhttps://maincredit.ru https://topallnews.ru https://flarenews.ruhttps://newsexplore.ruhttps://priornews.ruhttps://prime-pc.ruhttps://automobyle.ruhttps://pc-room.ru https://ultimnews.ruhttps://hotsnews.ruhttps://newshead.ruGo to top of pagehttps://leadingnews.ru https://holdnews.ruhttps://estascredit.ru

Promocija LEADER pristupa kao modela ruralnog razvoja održana u Leskovcu

U Leskovcu je danas održana promocija LEADER pristupa ruralnog razvoja gde je predstavljen budući pravilnik. Upoznavanje sa novim merama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je predstavio državni sekretar zadužen za rurarlni razvoj Zoran Janjatović. Ministarstvo će sledeće godine najverovatnije u drugoj polovini krenuti sa konkursima po LEADER pristupu, u toku je završetak pravilnika tako da MPŠV sada vrši promociju LEADER pristupa ruralnog razvoja Republike Srbije. Sam Pravilnik je predstavila Ljiljana Simić, samostalni savetnik za programiranje mera ruralnog razvoja u MPŠV. 

Na promociji su učestvovali i predstavnci iz Republike Hrvatske, Marina Koprivnjak iz Htvatske mreže za ruralni razvoj i Matija Zamljačanec iz LAG-a IZVOR, koji su preneli iskustva i postupke kako se formiraju lokalni LAG-ovi. 

Na promociji su prisustvovali predstavnici PSSS Leskovac, odeljenja za privredu i poljoprivredu grada Leskovca, predstavnici lokalnih samouprava Medveđe, Vranja, Brusa i Prokuplja.

Pravilnik o IPARD podsticajima

Prvi pozivi za konkurs IPARD programa bi mogli da budu krajem decembara ili početka januara 2018. godine.

Da bi obavestili poljoprivredne proizvođače koji su zainteresovani za ovak konkurs objavljujemo Pravilnike koje mogu da preuzmu sa našeg sajta sa svim prilozima.

Pravilnik o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava M-1

Pravilnik o IPARD podsticajima za investiciju u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva M-3

 

 

Additional information