Savetodavci PSSS održali predavanje i tribinu u Belom Potoku

Dana 12.05.2015. godine, savetodavci PSSS Leskovac suodržali su predavanje u sali mesne zajednice sela Beli potok sa početkom u 10.časova sa sledećim temama:

1.Norme i količine potrebnih hraniva (đubriva) u zasadima voćaka na osnovu agrohemijske analize zemljište-dipl. ing. polj.Nenad Stefanović,

2.Balansiranje obroka po fazama laktacije krava muzara-mr. Dejan Ranđelović,

3.Zaštite koštičavog voća-višnje-dipl. ing. polj. Bojana Karapandžić,

4.Marketing u prodaji poljoprivrednih proizvoda-dipl. ing. polj. Igor Ristić.

Predavanje je održano sa početkom u 10.časova i u njemu su ucestvovali 14 poljoprivrednih proizvođača koji su svojim pitanjima i i sugestijama učinili ovo predavanje vrlo zanimljivim,s obzirom da se radi o isključivo kraju sa dominantom voćarskom proizvodnjom.Osim tema iz voćarstva i zaštite voća, prezentovane su i teme iz stočarske proizvodnje kao i o marketingu u prodaji poljoprivrednih proizvoda. Cilj ovog predavanja je i bio da se poljoprivredni proizvočai upozaju sa problematikom u ovim granama poljoprivredne proizvodnje.

1.Podsticaji u pčelarskoj proizvodnji za 2015.godinu-dipl.ing.polj.Nenad Stefanović,

2.Podsticaji iz stočarstva za 2015.godinu-mr.Dejan Ranđelović,

3.Podsticaji u biljnoj proizvodnji za 2015.godinu-dip.ing.polj.Bojana Karapandžić,

4.Uredba o besplatnoj kontroli zemljišta za 2015.godinu.-dipl. ing. Igor Ristić

Tribina je održana u sali mesne zajednice sela Beli potok sa početkom u 12 i 30.časova i u njoj su učestvovali 13 poljoprivrednih proizvođača koji su svojim pitanjima aktivno učestvovali na ovoj tribini.

Cilj ove tribine je i bio da se svim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima objasne i približe načini ostvarivanja subvencija putem pravilnika i uredbi koje je  MPZŽS izdalo  za 2015.godinu.

Additional information