Održana tribina i predavanje za poljoprivredne proizvođače iz Crne Trave

Dana 27.02.2014.godine savtodavci PSSS Leskovac održali su predavanje sa početkom u 11.časova u omladinskom klubu u Crnoj travi sa sledećim temama;

  1. "Priprema senaže i povećanje mlečnosti kod muznih krava" - dipl.ing.polj.Slavko Mladenović,
  2. "Podizanje zasada leske i jagodičastog voća" - dipl.ing.polj. Nenad Stefanović,
  3. "Krompir" - dr Mijodrag Đorđević

Na ovom predavanju obrađene su teme iz voćarsko,stočarske i povrtarske proizvodnje i zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima prikazano je kako na pravilan način da povećaju svoje prinose.Predavanje je otvorio direktor PSSS Leskovac mast.dipl.ing.polj.Bratislav Pešić koji je prisutnim poljoprivrednim proizvođačima ukazao na značaj udruživanja kako bi zajedničkim nastupom na tržište ostvarili veće prihode.

 

U organizaciji PSSS Leskovac, 28.02.2014. godine, sa početkom u 12:30 časova, u prostorijama Skupštinske sale opštine Lebane održana je tribina. Najpre je prisutne pozdravio direktor PSSS Leskovac, mast. ing. polj. Bratislav Pešić, spec,i prisutne upoznao sa predstojećim aktivnostima PSSS Leskovac a zatim su savetodavci obradili teme iz oblasti Agrarne politike.
1. "Zakon o bezbednosti hrane" - mr Gordana Jovanović;
2. "Upis u registar poljoprivrednih gazdinstava u 2014. godini" - Jelena Stojiljković, mast. ing. polj;
3. "Zakon o podsticajima u poljoprivredi u 2014. godini" - dr Mijodrag Đorđević;
4. "Subhvencije u stočarstvu u 2014. godini" - Slavko Mladenović, dipl. ing. polj.
 
Cilj održavanja tribine bio je da se poljoprivredni proizvođači upoznaju sa aktuelnim merama MPŠV. Tokom tribine prisutni proizvođači su dobili uputstva kako da popune obrasce prilikom obnove registracije polj. gazdinstva, i koji su to uslovi koje RPG treba da ispuni kako bi ostvarilo pravo na pojedine podsticaje. Prisutni proizvođači su, takođe, upoznati sa programom Fruits & Berries i potpisanim memorandumom MPŠV sa kompanijom Ferero. Tribini je prisustvovalo 17 poljoprivrednih proizvođača.
 
 
 

Additional information