Подробнее на сайте: https://daoconstruct.ru https://houseconstruct.ru https://zedconstruct.ru
https://econedvijimosti.ru https://currenthouse.ruhttps://dohomebuild.ruhttps://inedvijimosti.ruhttps://sdelaisvoidom.ru
https://buildthehouse.ruhttps://fullconstruct.ru http://repair-yourself.ru https://buildbighouse.ruhttps://primohouse.ruhttps://thehousebuilder.ruhttps://samsdelairemont.ru

Vesti

Dana 14.10.2013. godine PSSS Leskovac organizovala je  jednodnevno stručno putovanje za poljoprivredne proizvođače sa teritorije Jablaničkog okruga. Nakon okupljanja u dvorištu PSSS Leskovac i pozdravne reči direktora Pešić Bratislava, učesnici su organizovanim prevozom krenuli na stručno putovanje. U Strumici su poljoprivredni proizvođači sa upošljenicima PSSS Leskovac, obišli stakleničku proizvodnju paradajza, paprike i krastavca, akcionarskog društva “Oranzerii”, koja se prostire na površini od 18 ha.

Između ostalog, prilikom obilaska staklenika bilo je reči i o primeni novih tehnologija u povrtarskoj proizvodnji i mogućnostima iskorišćavanja zaštićenog prostora. Zatim je usledio obilazak akcionarskog društva “Agrolozar” i njihovo vinogorje. Vinogorje se prostire na površini od 300 ha, a prisutni su imali prilike da se upoznaju sa njihovom tehnologijom proizvodnje. Ovom prilikom proizvođači su prisustvovali i mašinskoj berbi grožđa.

Nakon obilaska vinogorja, proizvođači su posetili farmu krava muzara, gde se mašinski vrši izmuzavanje krava.

PSSS Leskovac

Na kraju, usledio je obilazak kompanije “AgroFruktus” D.O.O. koja je vodeća kompanija specijalizovana za prikupljanje sa terena, otkup i prodaju voća i povrća. Poseta ovoj kompaniji je od velikog značaja, jer su prisutni imali prilike da se upoznaju sa principima pikupljanja, otkupa, kalibriranja i paletiranja robe, i koji su to uslovi koje treba da ispune otkupljivači i proizvođači. Kompanija je opremljena rashladnim komorama, kalibratorima i pakirnicama, kao i odgovarajućom ambalažom.

Cilj ovog putovanja je edukacija i podizanje stručnog znanja kod individualnih poljoprivrednih proizvođača i pomoć registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. Poseban značaj ovog putovanja bio je u tome što su poljoprivredni proizvođači imali priliku da aktivno učestvuju, da govore o svojoj poljoprivrednoj proizvodnji i da razmenjuju iskustva.

Additional information