Vesti

Podnošenje prvih zahteva za isplatu podsticaja od 1. maja do 30. juna

Prema ranije donetom i važećem Pravilniku o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, poljoprivredni proizvođači su u obavezi da prve zahteve za ostvarivanje prava na podsticaje u biljnoj proizvodnji (6.000 dinara po hektaru, „bez računa“) dostave Upravi za trezor u periodu od 1. maja do 30. juna 2014. godine.

            

Kako bi ostvarili pravo na podsticaje u iznosu od 6.000 dinara po hektaru (do 100 hektara), poljoprivrednici treba da popune dva istovetna zahteva sa podacima koje su uneli u prijavu o produžetku registracije gazdinstva. Uprava za agrarna plaćanja i Uprava za trezor su svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima dostavili detaljno uputstvo o registraciji gde su navedene i šifre za proizvodnju koje su poljoprivrednici obavezni da upišu u zahtev za ostvarivanje prava na pomenute podsticaje.

  Obrazac zahteva je sastavni deo Pravilnika i možete ih preuzeti ovde za đubrivo i gorivo.

Podsetimo, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je i Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za gorivo kao i Pravilinik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za đubrivo.

Izvor: MPŠV

Additional information