Vesti

Poseta predstavnika Ministarstva poljoprivrede, FADN kancelarije i IPN

U petak, 09.05.2014. godine predstavnci FADN odeljenja Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, IPN-a i FADN projektne kancelarije, posetili su PSSS Leskovac. 

Par rečenica o projektu:

FADN Sistem računovodstvenih podataka na poljoprivrednim gazdinstvima u Republici Srbiji 

“Jedan od uslova i zadataka naše zemlje na putu približavanja Srbije Evropskoj uniji je i uspostavljanje jedinstvenog sistema evidencije računovodstvenih podataka na poljoprivrednim gazdinstvima. Zahvaljujući ovakvom sistemu za praćenje određenih ekonomskih pokazatejla, podaci koji će se pratiti na poljoprivrednim gazdinstvima biće uporedivi za poljoprivredna gazdinstva u Srbiji, ali i u regionu, pa i u Evropi.” Sistem računovodstvenih podataka na poljoprivrednim gazdinstvima  u Republici Srbiji (skraćeno FADN), temelji se na godišljem prikupljanju računovodstvenih podataka prema jedinstvenoj  FADN metodologiji. FADN sistem podrazumeva praćenje podataka u toku poslovne godine, po mesecima, ili čak po danima, na poljoprivrednim gazdinstvima koja su uključena u sistem.

    

    

Tokom posete održan je sastanak sa direktorom PSSS Leskovac i svim FADN savetodavcima, nakon čega je usledio obilazak poljoprivrednog gazdinstva u Bogojevcu. Ovom prilikom prezentovan je način validacije procesa prikupljanja podataka i predložena rešenja u cilju efikasnijeg rada. 

 

Additional information