Vesti

Studijsko putovanje u Nemačkoj za stručnjake iz stočarstva

Na šestodnevnom studijskom putovanju koje je organizovano od strane Instituta za stočarstvo u Zemunu učestvovao je 54 stručnjaka iz oblasti stočarstva. Prvog dana učesnici su posetili Salzbug i tom prilikom su upoznali istorijska znamenja ovog grada. Sneg koji je dočekao grupu stručnjaka iz Srbije nije pokvario utisak koji su ostavili zvuči Mocartovog klavira i violine.

Drugog dana grupa je posetila vodeću kompaniju u proizvodnji i distribuciju semena bikova Bayer Genetika Gmo u Minhenu. Prilikom ove posete generalni menadžer dr Thomas Grupp upoznao je srpske stručnjake sa istorijatom kompanije, zadacima i planovima. Predstavljajuci bikove napomenuo je da pojedina grla do sada su podarila i do 600.000 doza semena, i da godišnji obrt kompanija ostvaruje od 24.000.000 €.

U okviru ove posete imali smo priliku da obiđemo jednu eksperimentalnu farmu koja je u sastavu kompanije i jednu privatnu farmu koja je jedna od najboljih korisnika usluga ove kompanije.

Poslednjeg dana stručnog studijskog putovanja bila je obezbeđena poseta smotri vrhunskih grlića si mentalne rase u gradu Miesbach-u. Na sajmu je moglo da se vide vrhunska grla koja vode poreklo od vrhunskih očeva. Sajmu je prisustvovalo više stotina proizvođača i ljubitelja ove rase goveda. 

 

 

Bili smo svedoci jedne manifestacije koja je od početka do njenog kraja bila besprekorno sprovedena.

 

Additional information