Vesti

Šesti seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije

Trodnevni skup savetodavaca organizuje se kako bi se savetodavci upoznali sa izazovima koji čekaju Srbiju na putu ka EU u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i cilju kontinuiranog usavršavanja i inoviranja znanja iz najvažnijih oblasti poljoprivredne proizvodnje. Ove godine, poseban akcenat dat je razmeni mišljenja i iskustava, kao i povezivanju savetodavaca u regionu, a sve u cilju razvoja savetodavstva i pružanju efikasnije pomoći poljoprivrednim proizvođačima.

U skladu sa ciljevima skupa, uoči Seminara i Konferencije održan je i radni sastanak kome su prisustvovali ministar poljoprivrede Prof . dr Snežana Bogosavljević Bošković, njegova ekselencija ambasador Sjedinjenih Američkih Država Majkl Kirbi, direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi dr Snežana Janković sa svojim saradnicima, kao i predstavnici Evropskog foruma poljoprivrednog i ruralnog savetodavstva i Međunarodne akademije savetodavaca u poljoprivredi i porodičnom preduzetništvu i zemalja - partnera iz regiona jugoistočne Evrope .

 

Prisutnima su se obratili i gospodin Danilo Golubović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i njegova ekselencija ambasador Sjedinjenih Američkih Država, Majkl Kirbi. U okviru uvodnog dela, prisutnima su pozdravili i gospodin Tom Keli, predstavnik Evropskog foruma poljoprivrednog i ruralnog savetodavstva, gospodin Mihael Kigler, predstavnik Međunarodne akademije savetodavaca u poljoprivredi i porodičnom preduzetništvu i gospodin Milan Husnjak, predstavnik Savetodavne službe Hrvatske.

Učesnici Seminara i Konferencije su predstavnici: Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država, Univerziteta u Kentakiju, Evropske unije, Ambasade Kraljevine Holandije, Evropskog foruma poljoprivrednog i ruralnog savetodavstva i Međunarodne akademije savetodavaca u poljoprivredi i porodičnom preduzetništvu, predstavnici 10 zemalja - partnera iz regiona jugoistočne Evrope, Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj jugoistočne Evrope, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Republike Srbije, kao i profesori fakulteta, vodeći stručnjaci iz naučnih instituta, gosti iz zemlje i inostranstva i predstavnici medija.

Skup je i ove godine oplemenila izložba poljoprivrednih proizvoda koji su rezultat rada savetodavaca Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Republike Srbije.

Additional information