Vesti

Radionica ruralni turizam i autohtona gastronomska ponuda

Dana 17.04.2015. godine u prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu održana je radionica na temu „Turizam i autohtona gastronomska ponuda". Cilj radionice je bio prezentacija primera dobre prakse iz oblasti turizma i gastronomije, isticanje savremenih tendencija u ovim oblastima, kao i naglašavanje uloge i značaja autohtone gastronomske ponude.izam i autohtona gastronomska ponuda“.

Tom prilikom, prof. dr Lukrecija Đeri, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koja je učesnicima radionice ukazala na značaj razvoja turizma u Srbiji po ugledu na zemlje koje raspolažu sličnom resursnom osnovom za razvoj ove delatnosti, a koje ostvaruju značajan turistički promet. Ona je, takođe, pohvalila primere dobre prakse koji su prezentovani na radionici.

PSSS Leskovac, kao jedan od partnera u cilju promovisanja ruralnog razvoja stalno edukuje poljoprivredne prorizvođače iz Jablaničkog okruga da mogu da ponude specifičnosti našeg podneblja u cilju razvoja turizama u našem kraju.

 

Additional information