Подробнее на сайте:
https://smartesthouse.ru https://endconstruction.ru https://domenter.ruhttps://houseconstructor.ru
https://sdelaietosam.ru https://constructme.ru
https://svoiastroika.ru https://plusconstruct.ru Go to top of pagehttps://domconstructor.ruhttps://do-construction.ruhttps://domobuilding.ruhttps://homestrong.ruhttps://trueconstruction.ruhttps://worknhouse.ru
https://constructstroi.ru

Vesti

Održan Dan polja strnih žita 2015. godine – PSSS Leskovac

Dana 17.06.2015. godine sa početkom u 10:30 časova PSSS Leskovac  je održala tradicionalnu manifestaciju „Dan polja strnih žita“.

Nakon pozdravne reči domaćina i gostiju u dvorištu PSSS Leskovac, usledio je obilazak ogledne parcele koja se nalazi na ekonomiji Poljoprivredne škole. Na parceli je prezentovan sortiment od 4 semenske kuće, NS, KG, LG i Syngenta i to: 16 sorti pšenice, 2 sorte tritikalea, 3 sorte ječma i 1 sorta ovsa. Ovom prilikom, savetodavci i predstavnici semenskih kuća  su na oglednim poljima prisutnima  predstavili sortiment i agrotehniku proizvodnje strnih žita. Predstavljene su veoma stare  i novije sorte ozimih strnina. Po obilasku oglednih parcela usledilo je druženje na imanju Poljoprivredne škole. Manifestaciji su osim poljoprivrednih proizvođača, kojih je bilo 53, prisustvovali i predstavnici semenskih i hemijskih kuća, predstavnici lokalnih fondova za razvoj poljoprivrede, predstavnici lokalnih radio, TV stanica i štampanih medija. 

Nakon skidanja useva ozimih strnina i prezentovanja rezultata sa oglednih parcela, poljoprivrednim proizvođačima sa područja Jablaničkog okruga biće znatno lakše u odabiru sorte za narednu proizvodnu godinu. 

                                                                   Savetodavac za ratarstvo i povrtarstvo

                                                                        M. SC. Jelena Stojiljković

Additional information