Подробнее на сайте: https://chinese-medicine.ruhttps://dearmedicine.ru https://keepmedicine.ru https://safemedicine.ru
https://yetimedicine.ruhttps://washealth.ru https://bravemedicine.ru
https://whitemedicine.ruhttps://medicinego.ruhttps://rankmedicine.ruhttps://enjoymedicine.ruhttps://indianmedicine.ru https://focmedicine.ru https://natural-cure.ru https://medicineway.ru

Vesti

Održan Dan polja ozimih strnih žita 2015 u Pečenjevcu

 

U četvrtak, 25.06.2015. godine, u organizaciji PSSS Leskovac održan je još jedan “Dan polja ozimih strnih žita”. Ogled je zasejan na oglednoj parceli PSSS Leskovac u Pečenjevcu, u saradnji sa poljoprivrednim proizvođačem Jović Radovanom. Tokom manifestacije prisutnim proizvođačima prezentovan je sortiment od 4 semenske kuće i to: Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, Centar za strna žita iz Kragujevca, Syngenta i LG. Ovom prilikom, savetodavci i predstavnici semenskih kuća  su na oglednim poljima prisutnima predstavili sortiment i agrotehniku proizvodnje strnih žita, kao i meteorološke uslove tokom vegetacije. U ogledu je zastupljeno 19 sorti ozimih strnina: 14 sorti pšenice, 2 sorte tritikalea, 2 sorte ječma i 1 sorta ovsa. Nakon obilaska oglednih parcela i diskusije nastavljeno je druženje u prijatnom ambijentu na samoj parceli. 

Pšenica je biljna vrsta koja je permanentno predmet istraživanja u cilju poboljšanja prinosa i kvaliteta. Postavljanje demonstracionih ogleda i održavanje ovakvih i sličnih manifestacija ima velikog značaja kako bi se poljoprivredni proizvođači na samoj parceli lakše odlučili koju će sortu zasejati naredne proizvodne godine. Danu polja je prisustvovalo 25 poljoprivrednih proizvođača.

Additional information