Подробнее на сайте: http://python-3.ru http://collect-pc.ruGo to top of pagehttp://hightechcomp.ruhttp://run-pc.ru
https://themes-wp.orghttp://gromder.nethttp://collect-computer.ru
http://pro-java.ruhttp://pythonlearn.ru http://build-biz.ruhttp://hardcomputer.ruhttp://codingway.ru http://computermonster.ru http://live-code.ru https://python-scripts.com

Vesti

Održani dani paradajza u Navalinu

U sredu 24.06.2015. i nedelju 28.06.2015. godine, na gazdinstvu Stojković Jovice iz Navalina održani su „Dani paradajza“. 

Manifestacija je okupila blizu 300 poljoprivrednih proizvođača sa ovog područja ali i šire, predstavnika obrazovnih ustanova, semenskih i hemijskih kuća iz zemlje i inostranstva. U plastenicima na oglednom polju zasađen je veliki broj hibrida paradajza od kojih je jedan deo već komercijalan i zauzima značajne površine proizvođača sa ovog područja. Gazdinstvo Stojković ima dugogodišnju saradnju sa PSSS Leskovac i rado prihvataju predloge i inovacije koje se uvode u povrtarskoj proizvodnji.

Iz plastenika sa ovog poljoprivrednog gazdinstava uskoro kreće u Evropsku uniju izvoz povrća. Sa ovog gazdinstva u naredna tri meseca lancu francuskih hotela isporučiće se 200 tona paradajza i 100 tona krastavca. Bila je ovo odlična prilika da poljoprivredni proizvođači vide spoj nauke i prakse a manifestacija jeste edukativna, promotivna i stimulativna za poljoprivredne proizvođače.

                                                                     Savetodavac za ratarstvo i povrtarstvo

                                                                        M. sc. Jelena Stojiljković

Additional information