Подробнее на сайте: http://miratalk.com/ https://leorealty.ru https://holdcomputer.ruhttps://boldomstroi.ruhttps://leostroi.ru https://ducauto.ru https://comphitech.ruhttps://computertip.ru https://queauto.ru https://elcomputer.ru
https://houserich.ru https://sedoauto.ruhttps://teocreditus.ru https://houseleux.ruhttps://qualcomp.ru

Vesti

Održan Dan polja kukuruza u Pećenjevcu

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Leskovac je danas 27.08.2015. godine u Pečenjevcu organizovala Dan polja kukuruza.

Na oglednoj parceli u Pečenjevcu su se okupili poljoprivredni proizvođači i savetodavci iz PSSS Leskovac,  stručnjaci iz četiri semenske kuće gde je zasejano 19 hibrida raznih grupa zrenja. Rezultati su pokazali da je ova godina, za razliku od 2014., nije bila povoljna što se tiče kukuruza zbog visokih temperatura i nedostatku  padavina.

Što se tiče samog oglednog polja u Pečenjevcu gde je primenjena puna agrotehnika i ispoštovan  optimalan rok za setvu, prosečan prinos je oko 5-7 tona po hektaru u zavisnosti od hibrida, što je tek nešto niže od prošlogodišnjeg prinosa. Danu polja je prisustvovalo 32 poljoprivredna proizvođača . Ovu tradicionalnu manifestaciju su propratili svi elektronski i štampani mediji.

 

Additional information