Vesti

Sedmi seminar PSSS na Zlatiboru

U organizaciji Instituta za primenu nauke u poljoprivredi a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, na Zlatiboru, 1. decembra 2015. godine otvoren je Sedmi seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije.

Seminar je otvorila dr Snežana Janković, direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi. Prisutnima su se obratili i gospodin Danilo Golubović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, akademik Dragan Škorić, predsednik odbora za selo Srpske Akademije Nauka i Umetnosti, gospodin Marten Vegen, ataše za poljoprivredu iz Ambasade Kraljevine Holandije, i gospodin Milan Husnjak, predsednik Mreže savetodavnih službi jugoistočne Evrope.

Učesnici Seminara su predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Srpske akademije nauka i umetnosti, Ambasade Kraljevine Holandije Beogradu, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Republike Srbije, Federalnog instituta za agroekonomiju iz Austrije, kao i profesori fakulteta, vodeći stručnjaci iz naučnih instituta, predstavnici kompanije "Ferero" iz Italije, predstavnici opština i drugi gosti iz zemlje i inostranstva.

Seminar je i ove godine oplemenila izložba tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda koji su rezultat rada savetodavaca Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Republike Srbije.

Izvor: IPN

Additional information