Подробнее на сайте: http://python-3.ru http://computermonster.ruhttp://collect-computer.ru
http://hardcomputer.ruhttps://themes-wp.orghttp://build-biz.ru http://run-pc.ru http://pro-java.ruhttp://pythonlearn.ruGo to top of pagehttp://gromder.net https://python-scripts.comhttp://collect-pc.ruhttp://codingway.ru http://live-code.ru
http://hightechcomp.ru

Vesti

Održani "Dani krompira 2015" u Pečenjevcu

Manifestacija "Dani krompira - Pečenjevce 2015", među meštanima odomaćena Krompirijada, po jedanaesti put je uspešno, održana.

Ove godine organizatori su bili Agencija za lokalni ekonomski razvoj i Dom kulture u Pečenjevcu i PSSS Leskovac a generalni pokrovitelj je bio grad Leskovac.

U takmičarskom delu manifestacije, u kome je sudelovalo više desetina proizviođača iz Pečenjevca i okolnih sela, nagradu za najboljeg proizvođača krompira dobio je Đorđe Tošić iz Bogojevca, koji krompir gaji na 17hektara i ima prosečan prinos 25 tona po hektaru.

Najmlađi proizvođač je Ilija Stanojević, devetnaestogodišnjak iz Pečenjevca, koji se uspešno bavi prozvodnjom krompira. 

Otvarajući Dane krompira, gradonačelnik Leskovca je rekao "da se rado odaziva i dolazi u ovaj kraj jer je tu  među svojim komšijama i prijateljima. Grad ulaže velike napore da podstakne razvoj poljoprivrede i za narednu godinu smo izdvojili 60 miliona dinara za lokalne subvencije u poljoprivredi", istakao je Cvetanović.

U okviru manifestacije Dani krompira održana su stručna predavanja koja je organizovala PSSS Leskovac. Proivođačima krompira prezentovana su tumačenja agrohemijskih analiza, agrotehnika i zaštita u proizvodnji krompira kao i primena mineralnih đubriva u povrtarstvu.

Additional information