Подробнее на сайте: https://news720.ru https://newsquick.ruhttps://rawnews.ru https://exactnews.ru https://newsrecent.ruhttps://newsmoment.ruhttps://calmnews.ru
https://branchnews.ru
https://newsabc.ruhttps://newsinit.ruhttps://newsnight.ruhttps://newsaim.ru
https://targetnews.ruhttps://bordernews.ru https://sidenews.ru

Vesti

Pomoćnik ministra Dragan Mirković posetio poljoprivredna gazdinstva u Donjem Krajincu

Dana 02.02.2016. godine pomoćnik ministra Dragan Mirković je posetio poljoprivredna gazdinstva porodica Nešić u Donjem Krajincu.

   

Porodica Vladice Nešića dugo se bavi proizvodnjom u zaštićenm prostoru, tj. plasteničkom proizvodnjom gde proizvodi proizvode iz povtarstva. Pomoćnik ministra poljoprivrede je rekao da je ovo primer ekonomski održivog poljoprivrednog gazdinstva i da takva gazdinstva stvaraju višak vrednosti i da će Ministrastvo poljoprivrede i zaštite životne sredine pokušati da podrže ovakav tip gazdinstva. 

  

Dragan Mirković je takođe posetio i gazdinstvo Nenada Nešića koje se bavi stočarstvom. Ovom prilikom konstatovao i da stočarskoj proizvodnji ima ekonomske računice tj. ekonomski isplativo. Ministarstvo će pomoći da rekunstruišu objekte i da na vreme postignu standarde kako bi zadržali ovaj nivo proizvodnje ili ga povećali u narednom periodu. Ministarstvo poljoprivrede je i ove godine zadržalo sve podsticaje za stočarstvo prevashodno za proizvodnju mleka.

 

Nenad Nešić se bavi stočarstvom od malena ali da od pre četiri godine se bavi govedarstvom, i sada na farmi ima 124 grla.

Prilog možete videti na 08:11 minuta

 

Additional information