Vesti

Predavanje za pčelare u PSSS Leskovac

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je prilikom posete PSSS Leskovac da su za narednu godinu i u gradskom budžetu predviđena znatno veća sredstva, pa će tako ovogodišnja izdvajanja za poljoprivredu iznositi 4,3 posto ukupnog budžeta.

„Za revitalizaciju atarskih puteva, komasaciju i protivgradne strelce biće izdvojeno 106,6 miliona, a dodatnih 23 miliona za sanaciju poljskih puteva preko mesnih zajednica, za puteve za koje postoji potreba uređenja a nisu ušli u redovan program revitalizacije. Za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje izdvojeno je 45,4 miliona dinara, od čega će 24 miliona biti izdvojeno za isplatu iz 2016. godine„, istakao je Cvetanović. 

Državni sekretar ministarstva poljoprivrede Gradonačelnik Leskovca poručili su poljoprivrednim proizvođačima da prate konkurse koje realizuje Grad, ali i one koje raspisuje Ministarstvo poljoprivrede i da apliciraju za finansijske podsticaje koji su im preko potrebni. „Verujem da ćemo, uz pomoć ministarstva, uspeti da poboljšamo uslove za dalji razvoj poljoprivredne proizvodnje i ostanak ljudi na selima“, zaključio je prvi čovek Leskovca.

 Na predavanju, koje je organizovano u prostorijama PSSS Leskovac za članove udruženje pčelara “Leskovac” aktivno učešće uzeo je I državni sekretar koji je prilikom obraćanja prisutnima ponovio šta mogu da očekuju pčelari u 2017 godini iz budžeta resornog ministarstva. Aktivno učešće u edukaciji leskovačkih pčelara uzeo je Slobodan Jeftić iz Kostolca.

Additional information