Подробнее на сайте: https://constructstroi.ruhttps://constructme.ru
https://worknhouse.ruhttps://domconstructor.ru https://endconstruction.ru
https://svoiastroika.ruhttps://homestrong.ru
https://domenter.ru https://domobuilding.ruhttps://houseconstructor.ruhttps://smartesthouse.ruhttps://sdelaietosam.ruhttps://trueconstruction.ru
https://plusconstruct.ruhttps://do-construction.ru

Vesti

Održan Dan polja strnih žita-2017 – PSSS Leskovac

U Pečenjevcu, 08. 06. 2017. godine na oglednom polju PSSS Leskovac održan je „Dan polja strnih žita“. Mnogobrojni proizvođači (oko 90), kolege agronomi, predstavnici semenskih i  hemijskih kuća, predstavnici lokalnih fondova i odeljenja za poljoprivredu sa područja Jablaničkog okruga, brojnih medija mogli su videti makroogled strnih žita sa primenjenom agrotehnikom.

Prisutne je najpre pozdravio direktor PSSS Leskovac Dalibor Cvetanović, dipl. ing polj. nakon čega je usledio obilazak ogleda i upoznavanje sa karakteristikama pojedinih sorti i primenjenom agrotehnikom u ogledu. U ogledu je zasejana 31 sorta strnih žita 6 semenskih kuća i to NS, PKB, LG, BC, KWS, Caussade Semences.

Cilj postavljanja ogleda bio je da se na području delovanja PSSS Leskovac u istim agrometeorološkim uslovima i istom primenjenom agrotehnikom utvrde prinosi različitih sorti ozimih strnina.

 

Additional information