Vesti

Promocija LEADER pristupa kao modela ruralnog razvoja održana u Leskovcu

U Leskovcu je danas održana promocija LEADER pristupa ruralnog razvoja gde je predstavljen budući pravilnik. Upoznavanje sa novim merama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je predstavio državni sekretar zadužen za rurarlni razvoj Zoran Janjatović. Ministarstvo će sledeće godine najverovatnije u drugoj polovini krenuti sa konkursima po LEADER pristupu, u toku je završetak pravilnika tako da MPŠV sada vrši promociju LEADER pristupa ruralnog razvoja Republike Srbije. Sam Pravilnik je predstavila Ljiljana Simić, samostalni savetnik za programiranje mera ruralnog razvoja u MPŠV. 

Na promociji su učestvovali i predstavnci iz Republike Hrvatske, Marina Koprivnjak iz Htvatske mreže za ruralni razvoj i Matija Zamljačanec iz LAG-a IZVOR, koji su preneli iskustva i postupke kako se formiraju lokalni LAG-ovi. 

Na promociji su prisustvovali predstavnici PSSS Leskovac, odeljenja za privredu i poljoprivredu grada Leskovca, predstavnici lokalnih samouprava Medveđe, Vranja, Brusa i Prokuplja.

Additional information